Second opinion

Vraagt u zich af of de samenstelling van uw beleggingsportefeuille wel optimaal aansluit bij uw persoonlijke wensen en situatie?
Vraag dan een second opinion aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem Contact Op

Vermogensbeheer en Vermogensadvies

Waarom belegt u in individuele titels en niet in beleggingsfondsen?

Wij vinden het heel belangrijk dat u als klant weet waar u in belegd. Vandaar dat wij voor u voornamelijk in individuele titels beleggen en juist niet in dure en ontransparante beleggingsfondsen. Wij durven keuzes te maken en hangen niet aan een index. Mochten er onverhoopt een situatie ontstaan dat een belegging moeizaam in te vullen is met individuele titels dan geven wij de voorkeur aan een kosten efficiënte tracker.

Uit hoeveel namen bestaat het aandelengedeelte van een portefeuille?

Wij streven ernaar om voldoende spreiding aan te brengen en vullen daarom ons aandelengedeelte met gemiddeld 30 titels verdeeld over 13 sectoren. Dit heeft als voordeel dat wanneer er toch iets mis zou gaan met een titel, de gevolgen zeer beheersbaar zijn.

Kan ik mijn portefeuille online volgen?

Jazeker, u kunt via onze site online inloggen en de ontwikkelingen van uw portefeuille dagelijks bekijken.

Wat is het verschil tussen vermogensbeheer en –advies?

Bij vermogensbeheer geeft u ons een mandaat om te beleggen en kunnen wij zonder vooroverleg mutaties in uw portefeuille doorvoeren. Bij vermogensadvies bent u degene die beslist en kan er pas een mutatie in de portefeuille plaatsvinden na uw toestemming.

Hoe gaat een verandering in mijn portefeuille in zijn werk?

Wekelijks vindt er een beleggingsvergadering plaats waarin ons beleid en onze posities worden besproken. Daar wordt besloten of en welke mutaties wij in de portefeuille willen gaan doen. Voor de beheerklanten zullen wij vervolgens gelijk de mutatie doorvoeren. De adviesklanten worden geïnformeerd en zij beslissen zelf of ze meegaan met het advies.

Wat maakt u bijzonder t.o.v. andere partijen?

Wij hebben eigen research over ruim 250 individuele titels en met die kennis worden onze portefeuilles ingevuld. Voor onze klanten is deze informatie toegankelijk via ons Lexicon.

Heeft u liever een klant in vermogensbeheer of -advies?

Momenteel zien wij bij veel partijen dat er actief gestuurd wordt om zoveel mogelijk klanten in beheer te krijgen. Wij denken daar anders over en laten het echt aan de klant over. Iemand die zelf zijn of haar keuzes wil maken en onze kennis daarvoor wil gebruiken, is bij ons als adviesklant van harte welkom! De mensen die liever de beleggingsbeslissingen aan ons over willen laten, kunnen het beste voor beheer kiezen. U bepaalt zelf of vermogensbeheer of -advies het beste bij u past.

Is maatwerk bij u mogelijk?

Jazeker, wij gaan eerst met u in gesprek om te bepalen welke wensen en eisen u aan uw vermogen stelt. Aan de hand van die uitgangspunten stellen wij een advies op maat voor u op. Natuurlijk hebben wij ook te maken met regelgeving waar ook wij aan moeten voldoen. Er zal daarom zeker ook een beleggingsprofiel bepaald moeten worden. Alleen wij gaan daar wel met gezond verstand mee om en zoeken voor u de meest passende beleggingsoplossing.

Vastgoed management en beheer

Welke diensten bieden jullie mij aan?

Wij kunnen u volledig ontzorgen op het gebied van het managen en beheren van uw vastgoed. Zowel het financieel en administratief beheer, waarbij wij uw jaarrekening opstellen en belastingaangiftes verzorgen, als het technisch en commercieel beheer waarbij wij uw vastgoed onderhouden en (her)verhuren.

Kunnen jullie mij ook helpen bij het (ver)kopen van onroerend goed?

Ja dat kunnen wij zeker. Wij beleggen zelf ook in vastgoed en zijn dus bedreven in het aan- en verkopen van vastgoed. Onze expertise ligt bij complexe (fiscale en/of financiële) structuren, dus ook daar kunnen wij u bij helpen.

Zijn jullie zelf geïnteresseerd in het aankopen van onroerend goed?

Absoluut. Wij sluiten geen vastgoedbeleggingssectoren op voorhand uit, dus u kunt bij wijze van spreken alles bij ons aanbieden. Door onze pragmatische en daadkrachtige werkwijze kunnen wij u snel uitsluitsel geven of wij geïnteresseerd zijn.

Begeleiding vastgoed financieringen

Kan ER Capital mij helpen bij het vinden van (bancaire) financiering van mijn belegging onroerend goed?

Ja, hoewel banken momenteel erg terughoudend zijn zien wij daar nog steeds mogelijkheden. Met name woningbeleggingen zijn nog goed te financieren.

Wat rekent ER Capital voor het arrangeren van een financiering?

Wij rekenen hiervoor een dossier fee van 0,1 % over de waarde van het onroerend goed met een minimum van €2.000 (te vermeerderen met BTW) en een succes fee van 1% over de financiering met een minimum van €3.500 (te vermeerderen met BTW).


Voor grotere portefeuilles zijn maatwerkafspraken mogelijk.

Corporate finance – begeleiding van bedrijfsoverdrachten

Ik wil mijn bedrijf verkopen. Kunt u mIJ daarbij helpen?

Ja, wij hebben veel ervaring op het gebied van verkoop van een bedrijf alsmede de begeleiding van een bedrijfsopvolging.

Ik wil mijn bedrijf verkopen. werkt ER Capital ook No cure no pay?

Nee, wel zijn wij bereid te werken met een deels succesafhankelijke beloning. Gedurende het traject betaalt u dan een beperkte maandelijkse fee en bij verkoop volgt een succesafhankelijke eindafrekening.

Kunt u mIJ helpen bij het vinden van een investeerder?

Ja, in ons uitgebreide netwerk hebben wij diverse investeerders met interesse in verschillende disciplines.

Ik wil een bedrijf kopen. Kunt u mIJ daarbij begeleiden, en mogelijk een mede-investeerder vinden?

Ja, wij kunnen u daarbij begeleiden, wij kunnen u daarbij tevens helpen bij de structurering van de financiering en indien nodig kunnen we ook een mede-investeerder voor u zoeken/vinden.

Welke tarieven hanteert ER Capital?

Onze tarieven zijn altijd maatwerk, maar u moet denken aan tarieven vergelijkbaar met die van andere professionals (advocaten, belastingadviseurs en accountants).